beadwork by glamstarz

By: fariha nuzu

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 15-Nov-2010 01:44 Email | Share | Bookmark
itsy bitsy:modish


spider web pun jadi..

baju kurung moden material sutera crepe milik sendiri dia rias dengan konsep spider web. bila ada aje idea baru, for sure la baju sendiri jadi mangsanya. bukan apa, kalau tetiba ilham yang tiba lain sket cam baju, takut juga nak terus kerjakan baju customer, kang ada yang sakit jantung. bila dah jahit di baju sendiri, dapatkan feedback kawan-kawan then baru la variasikan rekaannya di baju customer.



walaupun ilhamnya dari spider web tapi seekor spider pun tak de tau..bunga aje. bunga sakura jingga-kuning.kasi outstanding sket baju yang kelam ni. gabungan labuci bunga dan labuci bulat dari tona yang hampir sama sekilas pandang memberi ilusi optik kelopak bunga



satu lagi kelainan dalam rekaan ini adalah percubaan menjaet bunga forget-me-not 3D versi glamstarz. percubaan hanya berpandukan nota dan gambar-gambar karya manik luar negara. kira jadi la ek? jenuh menbuatnya, bertukar macam-macam warna benang, berapa kali terputus benang dan macam-macam la kejadian yang berlaku hehehe



dibahagian setiap penghujung forget-me-not yang menjalar disekeliling spider web, dijahitkan dengan juraian. juraian pun kununnya 3D juga la kan..ala-ala ranting atau pun batu karang dengan setiap hujuugnya diletakkan manik berwarna-warni



tak lengkap penampilan tanpa kerudungnya pula. kain lebihan busana terdahulu di kirim ke beauty & the beads untuk dijadikan tudung. siap dapat dua lain rupanya, satu jadi tudung beauty dan satu lagi dapat dijadikan layah. rekaan ringkas dengan labuci disusun ala bunga sakura dan diselitkan juga hot fix stone pemberian faizah badri[/color]





Quote:
dana-mekaseh. bj siap taun lepas lg, taun ni br merasa pakai
kdzila-xleh nak kira jam coz lama nak membuatnya.bj sendiri la katakan. bila free br buat.
zai-eheheh jenuh jugak nak pilih kaler coz baju tu pun dah warna luna
nana-mekaseh
wanza-tak kira la plak brp lama, maklum la bj sendiri, bila free br buat bdikit2
jari lentik-baju sendiri biasa la, kena curi2 masa br merasa
zura-tenkiu


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net