beadwork by glamstarz

By: fariha nuzu

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 25-Nov-2009 11:08 Email | Share | Bookmark
splendid diva

 
 
 
 
 
 

*** hot jonquil


diva datang lagi...ewah!! kali ni MY PERSONAL COLLECTION. baju ni dah 2 kali pakai pun. kali pertama pergi wedding my fwen. tapi masa tu bahagian pinggangnya aje yang siap. so, second time pakai baru-baru ni masa wedding my cousin, kira siap betul. bahagian pinggang baju ni ilham pending ( sejenis alat hiasan pada baju zaman dahulu ) tapi saya jahit kelompok bunga jonquil tu senget sket supaya nampak lain. tak klise sangat heheh.. konsepnya ala lebih kurang taman bunga citrawarna, warna-warni. kain ni mmg saya sengaja pilih warna yg light sgt supaya bleh buat design kontra. bahagian dada yang agak plain, saya cuma jahit mutiara secara tabur.







Quote:
izan-trima kasih
salina-
che zila-10.Q selamat hari raya aidiladha
winnie-semangat jangan tak semangat. selamat hari raya
balkis-ten.ki.u
mira-banyak kenduri & majlis mcm2. tak lalu rasa nak pakai baju yang sama.ada masa ke tak de masa kena wat jugak
yan-
lieyza-dah full dah ni
kak tina-terima kaseh
knani-thanx
syira-10.Q ~ mcm2 tpt jual manik tp kalau nak yg berkualiti kena beli manik jepun, tp harganya paham2 aje la...xde nya rm1.50.antara brand yg glamor miyuki, mgb, apple dll..kilatnya lebih manik jepun ni.kalau manik lain kena pandai2 pilih. mcm tu juga dengan labuci. sy paling tak suka labuci yg berkilat mcm bola disko tu.sy cari yg mcm awk tgk bunga yg saya buat ni la.yg selang seli tu cara kita susun setiap kelopak selepas jahit bukannya teknik jahitan (moral of the story: kerja kena teliti & kemas br bleh susun gitu). tempoh jahitan tak tentu...kadang2 dua tgn yg mudah pun ambik masa seminggu. ikut waktu kerja & kesihatan.mcm design ni sy anggar sy ambik masa lebih kurang sebulan.design ni (baju sendiri)sy letak harga rm300.agak mahal memandangkan sy guna bnyk material, swarovski, apple pearl (sape penah beli tau la brp biji aje ada dlm satu paket), dll yg awak tahu bila tgk design ni
achik- sila KREDIT NAMA GLAMSTARZ


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net