beadwork by glamstarz

By: fariha nuzu

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 2-Nov-2009 06:37 Email | Share | Bookmark
baju batik

 
 
 
 
 


~ sang kumbang ~


buat julung-julung kali saya telah diberi peluang oleh sahabat saya, tariq untuk membling-blingkan baju beliau. baju bukan sebarang baju tetapi baju batik lelaki yer.. baju yang di pakai pada malam pembukaan MAKUM ini dibeli di sabah katanya.

puas saya memikirkan idea, last-last saya hanya menggunakan teknik jelujur manik warna senada pada corak baju. sebelah atas kanan baju dan di sebelah bawah kiri baju. biar nampak berkilat sahaja dari jauh. untuk bahagian tangannya saya cuma jelujurkan manik-manik mengikut lipatan sedia ada. memandangkan ini percubaan pertama memeriahkan baju batik lelaki, tak berani juga nak buat over-over. tuan punya baju pun dah pesan jangan over terlampau. dia ngerisz! well, lega bila baju ni sampai ke tangan owner, dia sangat berpuas hati








Quote:
dana-tu la pasal
winnie-cemburu dgn kaum wanita yg bling-bling sana sini
winnie- tak pakai
lela-okey


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net