beadwork by glamstarz

By: fariha nuzu

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 12-Jan-2009 08:26 Email | Share | Bookmark
nymph

gardenia
hujung tangan
leher
 
(pron: nimf-bukan nyampah tau) hehehe akhirnya siap gak baju bertuah ni. baju ni dalam kategori MY PERSONAL COLLECTION kisah nak membuat baju ni memang ala-ala kisah 1001 malam! jauh perjalanannya. memula beli baju ni pertengahan taun lepas (dah tak ingat gitu). hantar plak kat my fav tailor-maybe dalam sebulan ke dua bulan kot. penhtu, peram sebab nak menyiapkan tempahan manik untk raya taun lepas...last-last time raya tak pakai sebab tak menepati tema n tak sempat letak manik.

sambung plak perjalanannya ke raya haji. malam raya baru nakmenjait dok menjait baju orang. tapi siap sekerat aje tang leher. kiranya bila pakai tudung nampak la tang maniknya. tang lain biar la dulu. la ni paksa diri siapkan baju ni jugak sambil-sambil menyiapkan baju orang lain.BERJAYA! horay!








Quote:
balqis-thanx...hehehe kena berlatih dulu nak membuat bunga tu..nanti kita letakkan gambar versi penuh ye..
beading passion-thanx ye..
ija-tu yang ala2 kisah 1001 malm 2...
ernie-thanx...nanti kita letak
ija-hahaha memang kanun keseksaan pun..apa boleh buat,nak vouge punya pasal. memang warna pun based on warna baju..ide atuk design ni pun bdasarkan corak baju ni..
dzila-thanx..bunga ni basicnya ialah sisik ikan, cuma dibentukkan dengan gaya yang berbeza
bnb-nak pakai raya pose tak siap, bawak ke raya haji, sekerat je tang leher siap, maybe nak pakai kenduri akan datang
amoi-kalau kak amoi nak tau memang ni projek tergendala pun..sampai tahap dah paksa diri membuatnya
kush-aku membuatnya tahap dah berbulan-bulan sampai member aku yang datang ke rumah cakap baju ni la yang paling dia nak tgk hasilnya sebab dah berbulan tergantung rupa itu je hahahaha
ainun-salam...thanx..
nora-terima kaseh
pepari-thanx menyinggah ke sini..yup, rasanya memang dahlia labuci bunga tu dah jadi trademark kita, walaupun bunga dahlia je tapi tak sama dengan yang biasa.
nani-
reben pink-hehe thanx...
ruby-thanx..dinner tu nak pakai baju lain la rasanya..yang blum kuar lagi kat fp ni
cikgu lynn-ten.ki.u


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net