beadwork by glamstarz

By: fariha nuzu

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 24-Nov-2008 04:58 Email | Share | Bookmark
HOE : 4 season summer dahlia

hujung tangan
bahagian dada
ina & ana
baju ni di buat untuk my sister, untuk konvo uitm nya. baju tema striking red..coz bajunya plain..so bleh la wat design sesuka citarasa kakaknya. konsep yang asik ditekankan, 'ana nak over tau, ana nak over'. haaa hambik kau..over striking dengan tema traffic light, merah, kuning, hijau.

memula tu dah buat bahagian tangan pehtu rest sekejap dok menyiapkan vintage diva. dah siap VD sambung plak lagi menjait baju ni...sampaikan malam nak konvo pun still kena jait. tak larat nak jait sepanjang minggu coz asik kehulu hilir, outstation & cover ofis kl.

hujung tangan baju ni konsepnya pelbagai, ada beriring + labuci, ada jurai ada manik tabur. menggunakan my trademark bunga dahlia dengan inti merah (biasanya pakai putih je), memula tu tak nak wat manik tabur pehtu rasa cam kosong sangat plak, sakit mata memandang kena la tambah. bunga-bunga centa tu disusun melengkung menyebabkan ada ruang yang kosong, kena la tambah plak jurai-jurai yang pendek.

bahagian badan plak, memang di minta untuk buat merentas dada, designnya simple je. 3 kelompok dahlia 3 kuntum dengan daun-daun kasi meriah. pehtu tambah je jurai kasi dramatik sket.








Quote:
kiri: ina melaram dengan konvo bouquet
kanan: ana melaram dengan HOE 4 season summer dahlia


Quote:
izan-thanx.tirule
dzila-ten.ki.u
zue-tak formal bleh la bagi tips...kalu mengajar betul2 memang tak pandai (tak de talent mengajar sebab tak sabar hahaha)
serina-apa salahnya
mira-hehehe ten.ki.u ye minat dengan design ni..
zura-hmm siannya orang kena xm..
ija- okey bebeh
zana-mutiara warna merah, saiz 8mm
cikgu lynn-hahaha thanx


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net