beadwork by glamstarz

By: fariha nuzu

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  [52]  53  54  55  56  >  >>]    [Archive]
Thursday, 26-Jun-2008 05:49 Email | Share | | Bookmark
blossom floral

close up
tangan baju
badan baju
View all 4 photos...
baju raya rita zain..dark brown..designnya dibuat menjalar ikut permintaan tuan punya baju





Quote:
nonie-ye la nonie baru perasan la...macam kuih bunga cina...tukar nama la design ni ...good idea la...lagipun blossom mesti dah ramai orang guna.daun tu masuk sekeping2.memula susun 1, pentu 2, pehtu 3,pehtu 3 atau 2 dan makin kurang bilangannya
beauty&thebeads-thanx...takpe...banyak masa lagi...kita mesti menjenguk punya
kak khaty-thanx berkenan dengan design ni...kita base di pahang...
shida-thanx suka design ni...kita mesti jenguk punya la..
nor-thanx...kita di pahang
ija-thanx...
isyada-thanx suka kita punya design



akhirnya siap jugak baju yang glamor ni..yang paling menariknya, owner baju sgt berpuas hati dengan design ni & trus hantar kainnya pula untuk di bling bling sedondon

nantikan floral blossom versi kain pula ye....






Quote:
su-thanx ye..
ija-hehehe thanx
hezz-check email ek..


Thursday, 12-Jun-2008 07:37 Email | Share | | Bookmark

berminat untuk membuat tempahan?

- hubungi saya di cikglamstarz@yahoo.com.my

- harga tidak termasuk kos penghantaran





Quote:
ruby-thanx ye minat design2 kita..actually kita base diraub pahang, kita tak de tempat beli manik yang tetap. kat tempat kita ni pun tak de sangat kedai manik.selalunya bila kita outstation ke kl kita akan ke semua house dan juga kedai nama "bunga riben" untuk beli stok banyak2
gmah-rasanya cam tak sempat la.sori bnyk2 sgt
sal-beli di merata tempat. tak tentu..cuma kena pndai cr yg berkualiti.


Wednesday, 11-Jun-2008 01:41 Email | Share | | Bookmark
pink coral

the dress
leher
part of...
View all 6 photos...
akhirnya...siap jugak baju ni...penat pun ada...tapi memang puas hati..memang menyerlah & meriah tang leher tu..sulam di bahagian tangan cuma letak juraian saje. hujung tangan letak labuci yang simple saja sebab dah ada sulam..sulaman bunga-bunga timbul pada baju diletakkan dengan pearl bagi meriah & mencantikkan lagi


















Quote:
nurshah-thanx..memang kena pilih warna yang betul baru naik menyerlah manik tu kat atas baju..
ct-thanx..memang puas hati..tak mahal mana pun kalau nak menempah..harga boleh dirunding n boleh gak bergantung pada budget
haida-thanx...utk baju ni kita ambik masa dalam sebulan lebih jugak, tak larat gak nak menjait tiap2 hari..
anggun-heh meh la antar tempah kat kita...email la info..
mala-ok..
haida-no probs..mula2 lukis dulu satu bulatan tp jgn besar sgt.sederhana je..kita wat saiz ibu jari kita je.lepas tu masukkan jarum n benang macam biasa pada line bulatan yang dah dilukis tadi.masukkan labuci+manik bulat+labuci+manik bulat+labuci & masukkan ke arah dalam bulatan.buat lagi sekeliling bulatan.bila dah penuh, ulang step di bahagian dalam bulatan plak..tinggalkan skit space utk letak intinya ok?faham tak?gudluck mencuba ek... practise make perfect..
anggun-ok.memang boleh sgt pun awak..email je kita.xjadi anak didik sesape pun lagi..belajar sendiri je..mula2 dulu roomate zaman belajar yang bagi tunjuk ajar jait manik kat baju dinner
nonie-thanx..lambat tak pe jgn tak siap langsung
anggun-ok.kita dah reply
nurulhuda-ok.check email ye
nora-thanx suka dengan design kita ni yup memang dah jadi trademark kita sekuin bunga ni
glitz-thanx sama-samala kita berkongsi ilmu ek.
balkis-thanx
anne-check email ye
rose-check email ye
azeemah-thanx.chek email ek
kak yati-terima kasih
rina-jgn la stress, kena happy tgk manik


Saturday, 31-May-2008 03:43 Email | Share | | Bookmark
dalam pembikinan

sebahagian leher baju yang dah siap
tengah2 bersemangat menjait dan menyusun manik2 ni,labuci untuk buat pink dahlia plak habis..yang tensionnya kedai kat sini pun putus stok...aduii tertekan nak mencarinya









Quote:
beauty&thebeads-thanx...kita cuba2 je membuat style ni...sebab baju ni tanahnya putih macam baju bertunang/pengantin plak kalau tak memeriahkannya..apa salahnya kalau nak suruh kita buat
cici-thanx
zura-thanx.kita pn dah tak sabar nak menyiapkan baju ni & letak gambarnya kat sini
pepari-thanx..anyway baju ni pun memang dah sedia cantik dengan sulam timbul.. yang pastinya warna pink dengan warna putih memang cantik & sweet sangat bila digabungkan.meh la berjemaah wat design ni...nanti bleh kita tgk..
ija-kita pun dah tak sabar nak menyiapkannya jugak nih
su-meh la kita bsama2 menuntut ilmu n btukar idea secara bjemaah
haida-thanx
amoi-thanx.memang kita nak beli,nanti kita pilih yang mana satu dulu ek..ada beberapa lai baju yang tgh menanti untuk di touch up ni
anggun-thanx..sekarang ni makin rajin plak nak buat manik ni..bnyknya buat kat baju sendiri je meh la kalau nak hantar tempah
norabeads-thanx.pearl tu kita beli jenama apple.memang mahal skit.tapi memang berbaloi sebab kualitinya.pearlnya pun cam berat skit n bkilat cantik.color2 manik tu cuma ikut color yang ada pada baju tu je,putih hijau n pink.
serina-10.Q 10.Q 10.Q
ija-thanx.bukan baju btunang pun..baju untuk gi majlis je..kita dah menjenguk dah
zue ryn-thanx.actually baju ni milik kita sendiri...cadang nak pakai wedding seppupu tak lama lagi.memang rasa bangga n puas hati ramai yang jatuh hati dengan design ni wpun blum siap lagi
juna-thanx
sarimah-thanx..manik2 tu kena ikut paternnya, ada yang masuk 1 persatu,ada yang masuk sekaligus.
nonie-thanx
beauty&thebeads- boleh contact kita kat email, missfarihah@yahoo.com
zura-thanx...
lynx-thanx ye suka design ni
lynx-check email ek...
norazihan-thnx minat design ni. anyway thanx juga letak kita punya fp dalam senarai blog u.kita dah letak comment n tips yang termampu kita bagi (blum capai taraf sifu, xreti nak bagi tips hahaha)
fara-check email ye
cty-check email. ada tips


Tuesday, 20-May-2008 04:37 Email | Share | | Bookmark
lovely lotus:mother's day edition

depan baju
tiga serangkai
daun
View all 4 photos...
akhirnya baju kedua sempena mother's day ni siap jugak...glamor la mak pakai hari khamis ni..









Quote:
design depan baju ni ikut aje patern kainnya



Quote:
beauty&thebeads-paham cikgu
haida-thanx
ija-thanx
qistina-thanx


[<<  <  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  [52]  53  54  55  56  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net