beadwork by glamstarz

By: fariha nuzu

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  40  41  42  43  44  45  46  [47]  48  49  50  51  52  53  54  >  >>]    [Archive]
Friday, 17-Oct-2008 09:22 Email | Share | | Bookmark
garden series : maple

 
 
dalam bulan kita masih menyambut hari raya ni, banyak tul jemputan open house sana sini...kena la ada baju baru untuk pakai kan...termasuk la, sahabatku ni. baju ni nak di pakai ke jamuan raya ofis husbandnya, lain la skit dari costum raya yang dah dipakai.



Quote:
nanie-thanx,tempahan masih dibuka. bagitau design yang mana satu, kita akan forwardkan harga
kush-baik puan
nora-thanx
shida-ten.ki.u
miza-check mail ek


Tuesday, 14-Oct-2008 04:45 Email | Share | | Bookmark

selepas hari raya agaknya aktiviti apa yang paling popular untuk sumer orang? ye...apa la lagi kalau bukan open house..kita ni dok memenuhi undangan bank-bank bagi memeriahkan open house d.orang, tapi nak pakai baju bermanik tak berani la plak, sebab pehtu stil nak kuar masuk ofis. over la plak. nasib baik stil ada baju yang lum sempat jait manik, bleh le pakai

bukak cuti raya ni tempahan untuk baju ke open house dah mula diterima,untuk semua yang nak membling-blingkan baju korang, tempahan diterima semula..samada untuk pergi kenduri kawen (cuti sekolah dah tak lama lagi), hari raya aidiladha (persiapan awal) n macam-macam majlis la lagi


Quote:
juna-ok,kita dah menjenguk


Monday, 13-Oct-2008 03:56 Email | Share | | Bookmark
maple

bunga maple yang di copy dari kain
ni la kainnya
close up kain
View all 6 photos...
haaaaa ni plak baju raya dalam kategori MY PERSONAL COLLECTION jugak la..dipakai masa raya ketiga...sekarang dalam proses menambah bling-bling pada lengan baju..maklum la, buat malam raya, apa yang sempat aje la. yang bestnya baju ni tak payah pk nak wat design apa...sebabnya?sebabnya tiru aje design kain dia, kainnya dibeli siap (skirt labuh) cutting duyung, siap ada design bunga dan manik-manik segala macam..jadi copy je design kain, letak aje kat baju, cam orang kelantan kata, koyok tepek..






Quote:
ija- heheh thanx, suka tak suka kena jugak suka ija, nak matchingkan dengan kain..kita tak de la suka sangat dengan warna pastel, nampak pucat dengan kita. suka lagi warna yang terang
noor-setakat ni alhamdullilah tak luntur, kita beli beads jenis ni pun atas advise tokey kedai tu le kata tak luntur. customer punya feedback pun tak de yang kata luntur. setakat ni la




Tuesday, 7-Oct-2008 09:47 Email | Share | | Bookmark
HOE, 4 season : spring peony

 
 
 
this is MY PERSONAL COLLECTIONS, di pakai raya pertama eidfitri '08. ehem tema famili taun ni hijau la katakan..baju ni di siapkan malam raya..rasa nak pengsan..dah la idea lambat muncul..menderita rasa..mula-mula rasa nak tiru idea orang lain je sebab penat dah perah otak tak dapat idea. tapi bila dah stat pegang jarum je, termuncul plak idea..heh nasib baik







setelah idea mula mencurah, maka muncul la bunga peony yang sweet ni..memulanya nak wat dua kaler bahagian dalam tapi disebabkan intinya guna cloisonne beads yang dah berwarna-warni, tak jadi la..crowded la pulak nanti. tgk la lain kali kalau guna mutiara plak bleh wat dual tone

Quote:
bnb-thanx..yup baju siap je sebab baju sebenar rosak huk huk huk ye la agaknya linen, kita pun tak pasti, sakit hati punya pasal dah tak ambik tau. cloisonne beads & daun tu beli kat kl. menarikkan? lain dari yang lain
nora-thanx..kita beli di kl..kat tpt kita ni, usahkan batu-batu yang menarik, labuci bunga pun tak de
shida-thanx..tapi memang rasa nak pengsan jait baju sendiri, dah subuh baru siap. lelap kejap, bangun, gi beraya sampai malam
glitznglamz-thanx..tu la, nasib baik tak pitam time raya
ija-kita punya YM missing in action je..hari tu comp rosak, intall sumer program baru, kita dah tak reti nak buat semula
ernie-thanx...kita dah gi melawat dah
ayu-check email
datin-thanx..kita melawat dah
syaz-thanx.kita beli di kl
maira-check email


Monday, 6-Oct-2008 02:08 Email | Share | | Bookmark
blue waterlily

 
 
baju raya mak ni kain sutera crepe. dipakai pada hari raya yang pertama.coraknya abstak, so sesuei la dicorakkan dengan bunga..gambar pun lambat letak.maklum la baju pun stat jait bila dah balik ke rumah. sampai je kat umah, petang trus stat menjait sampai pagi..pergh...bunga ni di pilih coz bunga ni memang pojaan mak..





Quote:
ija-salam lebaran untuk ija jugak..sebelum mnjait selalunya kita memang wat tanda a.k.a bulatan saiz yang kita nak. baru la saiznya jadi seragam


[<<  <  40  41  42  43  44  45  46  [47]  48  49  50  51  52  53  54  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net