beadwork by glamstarz

By: fariha nuzu

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  36  37  38  39  40  41  42  [43]  44  45  46  47  48  49  50  >  >>]    [Archive]
Thursday, 5-Feb-2009 07:05 Email | Share | | Bookmark
projek terkini

 
lately ni bz tul dengan kerja ofis dari due date yang itu ke due date yang ini, bersambung-sambung. dalam pada outstation ke hulu ke hilir, manik pun kena jalan gak..kalu tak, ada customer yang menangis tak glamor sekarang ni ada a few baju yang sedang di touch up, pun ada yang dah siap. ada yang kena tunggu masa n waktu yang sesuei nak di uploadkan..walau pun belum puas lagi menggunakan cloisonne beads sebagai center of attraction, kita gunakan swarovski plak untuk nampak lebih mewah




Quote:
kuhek-di berjaya times square
kuhek-beading
datin- tu la pasal


Thursday, 22-Jan-2009 10:35 Email | Share | | Bookmark
check

hujung baju
2 layer hujung tangan
tangan dan hujung baju
ini baju kedua yang kak b hantar pada kita untuk di bling-blingkan.temanya masih sama, simple but nice. ini percubaan kali yang pertama kita membuat design ni. hasilnya memang tidak mengecewakan. menggabungkan manik grey & coklat sahaja..simple kan..






Quote:
dzila-thanx
nora-memang nak gi pun
meorjay-thanx
izan-memang nak gi..
ainun-thanx
huda-okey..
anggun-la...kita tak jawab lagi ke..."beading" nama kedai tu
sheema-ok
suria-thanx...ok
yan-ok


Monday, 19-Jan-2009 04:23 Email | Share | | Bookmark
freestyle

 
 
 
ini kali yang kedua kita mendapat baju patern macam ni...cuma warna dan bunganya je yang lain. owner baju minta di buat seperti baju yang pernah di buat sebelum ni la jugak.. untuk baju ini selain menggunakan mutiara sebagai hiasan keliling bunga, kita menggunakan flower glass bead bagi kelainan berbanding dengan design sebelum ini.






Quote:
iela-thanx menyinggah..
izan-thanx
bnb- heheh senyap bukan apa, senyap tengah banyak keje kat opis. teringin gak nak masuk tapi cam suntuk sangat masanya sebab bulan feb ni diari keje kita full..
anggun-beading kot nama kedai tu


Monday, 12-Jan-2009 08:26 Email | Share | | Bookmark
nymph

gardenia
hujung tangan
leher
View all 4 photos...
(pron: nimf-bukan nyampah tau) hehehe akhirnya siap gak baju bertuah ni. baju ni dalam kategori MY PERSONAL COLLECTION kisah nak membuat baju ni memang ala-ala kisah 1001 malam! jauh perjalanannya. memula beli baju ni pertengahan taun lepas (dah tak ingat gitu). hantar plak kat my fav tailor-maybe dalam sebulan ke dua bulan kot. penhtu, peram sebab nak menyiapkan tempahan manik untk raya taun lepas...last-last time raya tak pakai sebab tak menepati tema n tak sempat letak manik.

sambung plak perjalanannya ke raya haji. malam raya baru nakmenjait dok menjait baju orang. tapi siap sekerat aje tang leher. kiranya bila pakai tudung nampak la tang maniknya. tang lain biar la dulu. la ni paksa diri siapkan baju ni jugak sambil-sambil menyiapkan baju orang lain.BERJAYA! horay!








Quote:
balqis-thanx...hehehe kena berlatih dulu nak membuat bunga tu..nanti kita letakkan gambar versi penuh ye..
beading passion-thanx ye..
ija-tu yang ala2 kisah 1001 malm 2...
ernie-thanx...nanti kita letak
ija-hahaha memang kanun keseksaan pun..apa boleh buat,nak vouge punya pasal. memang warna pun based on warna baju..ide atuk design ni pun bdasarkan corak baju ni..
dzila-thanx..bunga ni basicnya ialah sisik ikan, cuma dibentukkan dengan gaya yang berbeza
bnb-nak pakai raya pose tak siap, bawak ke raya haji, sekerat je tang leher siap, maybe nak pakai kenduri akan datang
amoi-kalau kak amoi nak tau memang ni projek tergendala pun..sampai tahap dah paksa diri membuatnya
kush-aku membuatnya tahap dah berbulan-bulan sampai member aku yang datang ke rumah cakap baju ni la yang paling dia nak tgk hasilnya sebab dah berbulan tergantung rupa itu je hahahaha
ainun-salam...thanx..
nora-terima kaseh
pepari-thanx menyinggah ke sini..yup, rasanya memang dahlia labuci bunga tu dah jadi trademark kita, walaupun bunga dahlia je tapi tak sama dengan yang biasa.
nani-
reben pink-hehe thanx...
ruby-thanx..dinner tu nak pakai baju lain la rasanya..yang blum kuar lagi kat fp ni
cikgu lynn-ten.ki.u


Thursday, 8-Jan-2009 03:49 Email | Share | | Bookmark
piramid kalerful

 
 
 
View all 4 photos...
sebenarnya baju datin gee ni dah beberapa minggu siap. disebabkan belum diserahkan pada yang empunya, kena la peram dulu gambarnya. dah serah baju pada tuan punya baru la bleh upload gambar kat sini..

kita sememangnya tak sabar nak letak gambar baju ni kat sini. sebabnya baju ni ada menggunakan batu-batu yang berlainan skit dari kebiasaan. percubaan la katakan. hujung tangan dan hujung bajunya dibuat design piramid 3 warna. kuning, hijau dan biru. warna-warna yang ada pada baju la...

owner baju minta hiaskan bunga-bunga yang ada pada badan baju. ada 2 jenis bunga kat sini, so bunga-bunga di buat agak simple menggunakan teknik beriring saja. untuk bunga biru, kita buat bahagian tengahnya agak simple tetapi untuk bunga kuning kita buatkan kelainan skit dengan menggabungkan batu millefiori kuning-biru, swarovski dan manik hitam. memang lain skit dari yang lain. warna pilihan hanya ikut pada warna asal yang memang dah ada pada corak baju ni.







Quote:
ija-thanx..kita menjenguk dah
lina-sy punya range utk tgn sahaja dr rm35 ke atas mengikut tahap sarat & material yg digunakan. utk tgn & leher slalu sy ambik dr RM100 ke atas ikut sarat design & material yg digunakan. utk leher+tgn+hujung baju, rate dr rm200 ke atas


[<<  <  36  37  38  39  40  41  42  [43]  44  45  46  47  48  49  50  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net