beadwork by glamstarz

By: fariha nuzu

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  9  10  11  12  13  14  15  [16]  17  18  19  20  21  22  23  >  >>]    [Archive]
Monday, 22-Nov-2010 12:45 Email | Share | | Bookmark



tudung dr beauty & the beads dengan perincian manik labuci oleh glamstarz. pilihan warna diminta sendiri oleh pemilik untuk disedondonkan dengan bajunya

Quote:
wanza-wat le..tudung ni request by my reg.customer.serasi katanya & senang nak demand sy jaet manik kat tudung & bj sedondon.kalau beli siap tudung kat tpt lain payah nak sedondon.btw, bleh aje jaet kat tudung2 lain
dana-tenkiu


Friday, 19-Nov-2010 13:45 Email | Share | | Bookmark
pixie



baju milik sahabatku maler@ahli kelab gittew.bila di tanya kenapa manja nau warna bajunya,katanya pilihan pengantin a.k.a adindanya.ouwh..patut la.katanya kasi glam habis. kalau boleh mengalahkan perantin. tapi dengan syarat, tak mau manik yang timbul yang berjurai dan yang sewaktu dengannya yang boleh menggamit tangan cumil anakanda batrisya untuk merentapnya. kiranya ini kali kedua la saya mendapat projek untuk ibu beranak kecil tapi melaram itu pasti. baju kurung rona gading dengan sedikit sulaman rona merah jambu kusam memberi idea kepada saya untuk menggunakan manik-labuci dari rona merah jambu terang. disusun di dalam corak-corak yang telah sedia tercetak dibahagian leher dan juga hujung tangan. sweet-sweet fantasy baby!











Quote:
balqis-mekaseh
dana-sy suka pink kaler
kush- itu mmg tujuan dia, over lbh dr pengantin.kaler pilihan pengantin huhuhu


Tuesday, 16-Nov-2010 06:07 Email | Share | | Bookmark



Monday, 15-Nov-2010 01:44 Email | Share | | Bookmark
itsy bitsy:modish


spider web pun jadi..

baju kurung moden material sutera crepe milik sendiri dia rias dengan konsep spider web. bila ada aje idea baru, for sure la baju sendiri jadi mangsanya. bukan apa, kalau tetiba ilham yang tiba lain sket cam baju, takut juga nak terus kerjakan baju customer, kang ada yang sakit jantung. bila dah jahit di baju sendiri, dapatkan feedback kawan-kawan then baru la variasikan rekaannya di baju customer.



walaupun ilhamnya dari spider web tapi seekor spider pun tak de tau..bunga aje. bunga sakura jingga-kuning.kasi outstanding sket baju yang kelam ni. gabungan labuci bunga dan labuci bulat dari tona yang hampir sama sekilas pandang memberi ilusi optik kelopak bunga



satu lagi kelainan dalam rekaan ini adalah percubaan menjaet bunga forget-me-not 3D versi glamstarz. percubaan hanya berpandukan nota dan gambar-gambar karya manik luar negara. kira jadi la ek? jenuh menbuatnya, bertukar macam-macam warna benang, berapa kali terputus benang dan macam-macam la kejadian yang berlaku hehehe



dibahagian setiap penghujung forget-me-not yang menjalar disekeliling spider web, dijahitkan dengan juraian. juraian pun kununnya 3D juga la kan..ala-ala ranting atau pun batu karang dengan setiap hujuugnya diletakkan manik berwarna-warni



tak lengkap penampilan tanpa kerudungnya pula. kain lebihan busana terdahulu di kirim ke beauty & the beads untuk dijadikan tudung. siap dapat dua lain rupanya, satu jadi tudung beauty dan satu lagi dapat dijadikan layah. rekaan ringkas dengan labuci disusun ala bunga sakura dan diselitkan juga hot fix stone pemberian faizah badri[/color]





Quote:
dana-mekaseh. bj siap taun lepas lg, taun ni br merasa pakai
kdzila-xleh nak kira jam coz lama nak membuatnya.bj sendiri la katakan. bila free br buat.
zai-eheheh jenuh jugak nak pilih kaler coz baju tu pun dah warna luna
nana-mekaseh
wanza-tak kira la plak brp lama, maklum la bj sendiri, bila free br buat bdikit2
jari lentik-baju sendiri biasa la, kena curi2 masa br merasa
zura-tenkiu


Thursday, 4-Nov-2010 10:47 Email | Share | | Bookmark



selamat menyambut pesta cahaya kepada yang meraikannya dan selamat bercuti kepada semua. hati-hati ketika memandu. semoga selamat pergi & kembali...uols holiday mana

Quote:
kdzila-mekaseh, color of ranggoli tu huhuhu
kdzila-tang labuci oval bermanik tu inspirasi dr kak wan norzita's design, yg lain tu hentam sajer


[<<  <  9  10  11  12  13  14  15  [16]  17  18  19  20  21  22  23  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net